Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Dík za zajímavé a podnětné čtení!

Opravdu klesá již dnes zájem mládeže o sex?

:-)

0 0
možnosti
LJ
ZS

Koukám, že pan Šrámek je odborníkem na všechno. Třeba by mohl dělat ministra kultury.

0 1
možnosti
Foto

Lidé odvykají práci a nebaví je se vzdělávat.

0 0
možnosti
MR

Vývoj civilizací limituje sama naše planeta, kde každých 150 až 300 let je kataklyzmatická erupce sopky, která planetu ochladí a přinese sopečnou zimu, hladomor a pandemie nemocí. Pak je tu sluneční aktivita a nedávno byla Malá doba ledová, pak tu jsou klimatické cykly ... Kolem nás jsou civilizace v různém stádiu evoluce a formy vnímání duchovní existence. Navíc v minulosti už zde byla podobná doba jako dnešku.

0 0
možnosti
MR

Belle Époque - tak trochu dnešek :-)

Belle Époque [bɛleˈpɔk] (francouzsky Krásná doba, krásné časy) je slovní označení období evropských dějin mezi lety 1890 a 1914. Ve Francii je to počátek desetiletí Třetí republiky, ve Velké Británii pak jde o období konce vlády královny Viktorie a vlády Eduarda VII. Symboly půvabných a bezstarostných "krásných časů" jsou pompézní brazilské divadlo «Amazonas» (1896) či parník «Titanic» (1912), ale i Eiffelova věž v Paříži či plakáty Alfons...

Charakteristika

Technický pokrok způsobil, že život se stal snazším a kulturní život dosáhl nebývalé úrovně. Hovoří se o zlatém věku automobilů a vzduchoplavců, bulvárů a kaváren, kabaretů a mořských lázní, období rozkvětu fotografie, zrodu kinematografie a vzniku metra (metro vzniklo v roce 1863), úspěchů přírodních věd, nových technologií a medicíny, vzniká sociologie, prudce se rozvíjí etnologie a archeologie díky řadě archeologických odkryvů. V umění panuje secese a impresionismus, vzniká moderna a modernismus v umění a literatuře, řeší se «ženská otázka» (objevují se sufražetky a feministické hnutí); rodí se bolševismus.

Společnost věřila na pokrok a blahobyt, třebaže se současně objevuje i dekadence, spojená s pojmem fin de siècle. V té době rostlo i uvědomění dělnické třídy; vznikala různá socialistická hnutí a revoluční strany.

0 0
možnosti
JL

Díky za info, že v lxusu myši degenerují a vymírají. Lidi ovšem nejsou myši, narozdíl od nich máme kreativní a evoluční rozum, máme autoreflexi-jsme pozorovatelé a výzkumníci, opravující sami sebe, jako hodně inteligentní roboti.... Jinak příklad s vymírajícími přežranými myšmi známe my diváci Matrixu velmi dobře - byl tam použit tuším agentem Smithem (což je program). Můžeme si i položit otázku, zda smysl existence člověka je jen rozmnožovat se. Smysl života jako takového je v rozmnožování, ale člověk má přidanou hodnotu. ;-)

2 1
možnosti

Ztrácí člověk zájem o rozmnožování? Ztrácí zájem o sex? Je toto přirozené v rámci přemnožení člověka? :-)

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé téma, zajímavý článek. R^

7 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik