Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

Otestovať všetkých iba ak naraz v jeden deň, potom budete mať tú správnu štatistiku na ten deň, viac nič.

1 0
možnosti

Aby nenastalo špatné pochopení, je nutné ještě jednou upozornit na to, že je třeba otestovat na koronavir všechny obyvatele ne v jeden den, ale jak jsem v minulém blogu, ale i v tomto, doporučoval skutečné testy u každého jednotlivce při obrovském počtu testovacích zařízení, které například budou mít v Německu. S tímto počtem by u nás všechna měření všech našich lidí trvala asi 53 dnů. Za dalších 53 dnů by se provedlo druhé kolo všech testů a byla vy veliká jistota úplného zničení této nemoci. Pokud se to neudělá u všech lidí, bude to znamenat sice pomalé snižování onemocnění, ale mnoho lidí bude nadále přenášet tuto nemoc, protože se u nich následky nepoznají. Proto nastane onen cyklus s nebezpečím až 40% nákazy, kdy sice pomalu, ale jistě všichni lidé z těchto vyspělých a čistotných států získají šanci získat tuto nemoc. Tak tomu bude až do té doby, pokud se nepřijde na skutečně stoprocentní lék.

0 0
možnosti
Foto

Když všechny otestujete (za horentní peníze nedostatkovými testy), získáte stav k okamžiku odběru.

Jenomže testy PCR nějakou dobu trvají, testovaní se Vám mezi tím nakazí (ti zdatnější už ve frontě na testování, pokud bude probíhat hromadně).

Takže si moc nepomůžete. Už druhý den bude situace úplně jiná než v okamžiku, kdy jste odebíral testovaný biologický materiál.

1 0
možnosti
LV

V okamžiku, kdy všechny +- naráz otestujete, máte data od všech lidí v jeden okamžik (řekněme den). Ta porovnáte s daty z předchozích dní (cca 5 - 7 dní nazpátek), a celkem dobře můžete určit:

Skutečné absolutní promoření populace

Skutečné relativní promoření (třeba v %)

Můžete si vytrasovat podle předchozích dat cestu od infekčních před týdnem až k infekčnímu v den odběru vzorku a tím lépe zjistit, co mají společného ti, kteří se od zdroje infikovali, a ti, kteří se od stejného zdroje neinfikovali,

Zachytíte spoustu nových ložisek a můžete jít "viru naproti", nikoliv v jeho stopách, což vám umožní zpřesnit cílené testování - víte, kdo se nakazil a kdo ne

Atd, atd.

1 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik