Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když všechny otestujete (za horentní peníze nedostatkovými testy), získáte stav k okamžiku odběru.

Jenomže testy PCR nějakou dobu trvají, testovaní se Vám mezi tím nakazí (ti zdatnější už ve frontě na testování, pokud bude probíhat hromadně).

Takže si moc nepomůžete. Už druhý den bude situace úplně jiná než v okamžiku, kdy jste odebíral testovaný biologický materiál.

1 0
možnosti

V okamžiku, kdy všechny +- naráz otestujete, máte data od všech lidí v jeden okamžik (řekněme den). Ta porovnáte s daty z předchozích dní (cca 5 - 7 dní nazpátek), a celkem dobře můžete určit:

Skutečné absolutní promoření populace

Skutečné relativní promoření (třeba v %)

Můžete si vytrasovat podle předchozích dat cestu od infekčních před týdnem až k infekčnímu v den odběru vzorku a tím lépe zjistit, co mají společného ti, kteří se od zdroje infikovali, a ti, kteří se od stejného zdroje neinfikovali,

Zachytíte spoustu nových ložisek a můžete jít "viru naproti", nikoliv v jeho stopách, což vám umožní zpřesnit cílené testování - víte, kdo se nakazil a kdo ne

Atd, atd.

1 0
možnosti
Foto

To je bezva. A pak uděláte co? Zavřete všechny do karantény? Včetně těch, co stáli ve frontě na testy s těch, které pozitivní testovaní potkali v době mezi odběrem a zjištěním výsledku testu?

1 0
možnosti
Foto

Běžně se mezi infekcemi dýchacích cest nerozlišuje a všechny se házejí do jednoho „chřipkového“ pytle, protože je průběh vždy podobný. Pokud by se tedy z nějakého důvodu z tohoto pytle nevytáhl zrovna koronavirus, nikdo by nevěděl, že má nějaké speciální onemocnění, kterému se říká COVID-19. To potvrzují i profesoři Ladislav Machala a Jiří Beneš z Kliniky infekčních nemocí 3. LF UK Nemocnice Na Bulovce Profesoři píší: „Nemoc COVID-19 nemá typické klinické projevy, podle nichž by bylo možné ji aspoň přibližně odlišit od běžných virových infekcí, které jsou v tomto ročním období časté. V oficiálních materiálech evropských i světových autorit (ECDC, WHO) se stále píše, že nemoc se projevuje náhle vzniklou horečkou, suchým kašlem, dušností, slabostí a bolestmi ve svalech. My zdravotníci ale vidíme, že většina nemocných s prokázanou koronavirovou infekcí má jen lehce zvýšenou teplotu a k tomu známky zánětu nosohltanu čili rýmu, mírné bolesti v krku a někdy i kašel. Nejsme tedy schopni podle projevů nemoci vytipovat osoby, které prodělávají koronavirovou infekci, a odlišit je od lidí s běžným nachlazením.

0 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik