Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J85a51n 94R39á19ž

21. 4. 2018 13:44

Zapojení Británie a Francie bylo jen symbolické, vyjádřilo, jak se říkalo v dobách minulých, nerozborné a věrné bojové partnerství s USA. Zbavili se pár leteckých raket vzduch země, které by stejně museli pro stáří likvidovat.

U USA je to něco jiného. Chtěli možná vyprovokovat Rusy k nějaké odvetné akci, kde by museli ukázat co nového mají. Sestřel pár desítek raket ještě před cílem od Syřanů, i když se nejednalo o nejmodernější modely bylo, domnívám se, dostatečným testem.

PS. Osobně jsem rád, že se Rusové nenechali vyprovokovat a že Američané neztratili, zatím, zdravý rozum a nezaútočili tam, kde by k odvetě zcela jistě došlo.

0 0
možnosti
GH

G78e81o82r93g57e 77H38o21l66y

20. 4. 2018 15:13

Tak nejak jsem si musel vzpomenout na spanelskou obcanskou valku a jak se tam testovaly vselijake nove zbrane.

1 0
možnosti
JR

J26a12n 23R83á43ž

21. 4. 2018 13:54

Zejména Němci předvedli co mají, neb jak tam nasadili letku Kondor s Me109, tak během pár dnů byla španělská obloha vymetena od ruských I16-Rata a starých dvojplošníků, které bojovaly u republikánů.

Například Stalina to tak vyděsilo, že pustil i pár leteckých konstruktérů z gulagů.

0 0
možnosti
Foto

,,Mocnosti si ověřily své zbraně naostro";-) Zatím až tak ne. Spíše ,,jen na tupo", neb se navzájem vždy dopředu informovali, potažmo si to až požehnali. Ovšem účel byl splnět. Ti nakoupí od těch ,,ono", jiní zas od tamtěch ,,to", a tak. A cena ropy stoupá:-/

2 0
možnosti
MD

Zajimavy clanek. Ovsem nekde je k docteni, ze proti raketam USA, GB a Francie byly pouzity dnes uz technicky zastarale protiraketove systemy. Pokud by to byla pravda, pak .. neco z toho muze byt uplne jinde.

1 0
možnosti
JK

Třeba je to tak, že rusáci potřebují prodat vylepšený protiraketový systém. Tak se s Donaldem dohodli ať tam něco pustí aby Asád pochopil že ho potřebuje. Vše je možné ;-D;-D

2 0
možnosti
SN

:-).....Dobře píšete ! Já pořád nemohu pochopit, jak v dnešní době bez prokazatelného důvodu si může někdo dovolit střílet na suverénní stát! R^R^R^

2 1
možnosti
MD

Zvlaste, kdyz se jedna o udajny ETALON pravdy, prava, demokracie.

2 1
možnosti
JL

Pořád to ale působí jako Donaldovo velké politické gesto: "Já prostě ty dětičky tak miluju...". Francie a Británie si potřebovaly vyzkoušet zbraně....Sýrie je bitevní pole mezi Íránem a Izraelem....nejen mezi Ruskem a Západem. Izrael samozřejmě potřebuje útoky proti vládní moci, potažmo tam nepotřebují jeho spojence. Američani nakonec budou muset jít do války na straně Izraele, protože jinak tam muslimové a Rusové všechno ovládnou. USA se řídí heslem "rozděl a panuj", sjednocená Sýrie se mu nehodí.

1 0
možnosti
RS

Většina tomahavku měla cca 500 kg nálož. To je asi 50 tun výbušnin. Není to trochu moc na tři cíle? Stačilo asi 30 raket. Kde letělo těch 75 navíc? Nejspíš to byly ty, co sestřelili syřané.

2 1
možnosti

uŽ někdo poznamenal. že Amíci tam mohli vystřelit taky pár šméček co nevybuchly, aby Rusáli spolkli návnadu, což je docela možný, protože dnes by mělo být jinak vše případně sebedestruktivní, aby se v tom nemohl nikdo hrabat:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik