Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

Uglov, který se na vývoji těch nervových látek uvedl, že se sice pokoušeli vyvinout binární nervovou bojovou látku, ale že se jim to nepovedlo. A nejen to, že tu binární nervovou látku neměl nikdo až do roku 1994, kdy v této oblasti přestal působit.

Zároveň potvrdil, že se v SSSR a i potom v Rusku nepoužíval název Novichok.

2 0
možnosti
MK

M73i13l30a92n 49K61e22s88l

25. 3. 2018 21:47

Hlavně je nutné,aby se naši potentáti domluvili,co budou kde říkat.Ze začátku jsem případ moc nesledoval.Mám však dojem,že úplně v počátcích naše ministryně války v televizi připustila,že v jakési armádní laboratoři se "Nováček " připravuje,ovšem jen v malém množství a pro výzkum.Rovněž jsem slyšel v televizi mluvit nějakého pracovníka,který potvrdil,že se u nich vyrábí a zkoumá.Věřím tomu,co se říkalo v počátku případu a ne Stropnickému a Babišovi.Ti říkají jen to o čem si myslí,že nám prospěje.Nejvíc věřím tomu,co říkají Rusové - ti vědí i to,co my nevíme.Je jich u nás dost a jsou na to školení,aby sledovali věci,které je zajímají.Myslíte,že nám někdy věřili.

2 0
možnosti
MK

Doporučuji uvážlivý vyvážený článek od pana Šándora na PL - 24.03.2018 v 8:48 hod.

"Otrava dvojitého agenta Skripala: Putin vážně není takový hlupák. Zběhlý zpravodajec ale nabízí možnost, o které zatím nikdo nemluvil."

Obvinění z ruské strany je nutné odsoudit, ale prvotní reakce Angličanů bez důkazů je minimálně - řečeno diplomaticky - nepřiměřená.

5 0
možnosti
VV

Zda hlupak nevim, ale tvor, s takovou minulosti musi byt prinejmensim bezcharakterni netvor.

0 1
možnosti
DB

Klasik kdysi prohlásil že dějiny píše vítěz............a tak tomu je již mnoho tisíciletí..a ani dnes se nic neděje jinak....A kdo je dnes nejmocnější a tedy v pozici vítěze? USA........

4 4
možnosti
Foto

Vy jste USA úplně posedlý, to už je na diagnozonu zvanou obsese.;-D;-D;-D

4 2
možnosti
Foto

;-)On už např. bolehlav plamatý je součástí jedů, které se používaly k popravám či byly populární mezi traviči. Odvar z bolehlavu byl zřejmě součástí i jedu, který byl podán Sokratovi.

K otravě může dojít ovšem i náhodou, nejčastěji při záměně bolehlavu s některou kořenovou nebo listovou zeleninou či kořením z čeledi miříkovitých.

Hlavní účinnou látkou je koniin. Vstřebává se v trávicí soustavě i přes pokožku, otrávit se lze i při intenzívním vonění ke květům. Nejprve působí povzbudivě, posléze ale začne blokovat povely míchy a prodloužené míchy. Následkem je obrna kosterního svalstva a zástava dechu (člověk se za jasného vědomí udusí). Krom toho se u slabších otrav objeví zažívací obtíže a zvýšené slinění.

Prognóza přežití otravy je obvykle vysoce nepříznivá. ;-) Čili, nic nového;-D

1 0
možnosti
MM

Zašlete to nějaké specializované laboratoři, tam o tom ještě zřejmě nevědí.

3 0
možnosti
MS

Nikdo z nás (ani autor článku) neví, jaké další indicie ohledně původců tohoto útoku získaly západní tajné služby. Kromě toho silně chybí motiv, který by nějak vysvětloval účast Velké Británie na tomto útoku. Naproti tomu Rusové mohli mít motiv zcela zřejmý - dát signál, jak dopadne každý zrádce Ruska i když předtím posloužil k výměně zadržených špiónů. K takovému signálu se nejlépe hodí původem ruská otravná látka s tím, že když se akce provede profesionálně (pomocí agentů), těžko někdo získá přímý důkaz. A není to koneckonců první případ (viz špion Litviněnko).

2 2
možnosti
JH

Na tomto případu se jasně ukazuje fatální nezodpověnost politiků schopných jen na základě spekulaící vyvolávat světovou krizi.

9 2
možnosti
DB

přečtěte si knihu Náměsičníci od Clarka...tam je tohle popsáno perfektně..vždy tomu tak bylo a to z jednoho jediného důvodu.........NIKDY NEMÁME VŠECHNY POTŘEBNÉ INFORMACE..i když musíme jednat.......

2 0
možnosti
Foto

Ono je vůbec zajímavé, jak se vlastně nazývají konkrétně ony dvě samostatně neškodné látky. které dohromady vytvářejí onen smrtící koktail? Populárně nazvaný novičok.

1 1
možnosti
MM

Potřebujete návod?

2 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik