Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bexit považuji za veledůležitou součástí novodobých dějin. Avšak referendum, které by umožnilo hlasovat o koncepčních otázkách naší země je sporné hlavně v tom, že v bulvarizované zemi by se nezabývali voliči podstatou věci, ale na misky vah by byly uloženy emoce štváčů. V postkultuře, kterou dnes prožíváme, to nemá smysl

0 0
možnosti

P29a68v75e57l 50V51é86b19r

25. 2. 2018 10:48

Takže, podle vás, je lepší zkorumpovaný politik...

1 0
možnosti

Anglie je na správné cestě. Babiš také. Anglie na cestě k návratu svobody rozhodování. Babiš na cestě k vlastnímu blahobytu na důvěřivosti svých starých kabátů značky ANO.

1 0
možnosti

Pokud se zde diskutuje o zákoně o referendum, neustále se zde opakuje,že nevidí lid do utajených výsledků jednání, že je ohrožena zastupitelská demokracie, že lid je obecně nevzdělaný a neumí se správně (to stádo) rozhodnout a pokud padne zmínka o situaci ve Švýcarsku,tak jsem přesvědčován o nesrovnatelném. Tyto info asi mají nějakéopodstatnění, ale stále jsem přesvědčen o nutnosti existence tohoto zákona. Jinak souhlasím s blogem a karma R^

4 0
možnosti

P27a42v61e68l 86V33é88b62r

25. 2. 2018 7:44

Podle mého názoru je čistě zastupitelská demokracie něco jako lidová demokracie. Možná o trochu demokratičtější, ale úplnou demokracií není. Tam, kde lid nemá možnost přímo rozhodnout o svých záležitostech, tam není demokracie. A je jedno, jak se ti, kdo vládnou, dostali ke své vládě jestli své postavení zdědili, nebo jejich postavení je jednou za čas formálně potvrzeno ve volbách. Když navíc jsou volby nastaveny tak, že někdo prostě zvolen bude a přitom je vytvářena naprosto nevyhovující nabídka - ke všemu těmi, kdo jsou u moci (v čí prospěch asi sestaví nabídku?).

Základem demokracie je přímé rozhodování a pouze v méně důležitých záležitostech, kdy se tak nějak nevyplatí vypisovat všelidové hlasování (rozhodování typu max. rychlost aut v obci a podobně), je možno předat rozhodování voleným zástupcům. Důležité přitom je, aby bylo možno toto rozhodnutí zvrátit a aby bylo možno zvoleného zástupce kdykoliv předčasně odvolat. Samozřejmě, je nutno nastavit podmínky, za jakých lze zvrátit rozhodnutí volených zástupců a za jakých podmínek odvolat zvoleného zástupce, ale musí tu ta možnost být - a reálná.

2 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik