Je vůbec Anglie demokratická?

25. 02. 2018 7:23:08
Podle Babiše určitě ne, protože se v ní uplatnilo referendum o vystoupení z EU. Sdělovací prostředky jej k demokracii bez provádění jakýchkoliv referend doslova tlačí. Proč?

Protože voliči by jen stále něco volili, práci zanedbávali, náklady na volby by rostly a zvolení by byli vlastně nedůležití, tvrdí dnešní většina politiků.

Na srazu bývalých spolupracovníků a spolužáků jsem byl doslova zděšený, jak se tito vzdělaní lidé odvrací od možnosti mít šanci rozhodovat většinou národa. Přitom referendem jsme se rozhodli vstoupit do EU a nyní nám je vnucována myšlenka se jej navždy zbavit. Taková je nejmodernější verze demokracie vyspělé Evropy. Cílem zbylé části EU je neopakovatelnost anglického rozhodnutí. Moderní způsob vládnutí ve státech EU je tak výjimečný, že se některé rozumnější národy budou muset zamyslet nad tím, zda je skutečně tato demokracie jiná, než ta feudální, nacistická, nebo komunistická a jaký ji dát bohulibý název, snad superdemokracie, která již nejde vylepšit.

Na srazech spolužáků jsem si také uvědomil, že třeba ti co byli komunisty, jsou dnes antikomunisty stejně jako Babiš a hlásí dnes onu moderní verzi demokracie bez referend. Naopak ti co byli dříve antikomunisty, jsou dnes proti současné polistopadové politice a snaží se ponechat obyvatelstvu možnost rozhodnout o důležitých otázkách v referendech. Jinak řečeno, jedni se rádi převlékají, druzí stále neposlouchají a jsou vždy proti? Nemusí tomu být vždy stejně, těch co byli komunisty a jsou jimi i dnes je třeba si vážit proto, že své ideologii věří, stejně tak je dobré uznávat lidi, kteří nenáviděli tehdejší režim a poznávají, že tento je v mnohém záludnější.

Kdo vlastně řídí všechny ty zprávy plné lží v dnešní době? U České televize to víme? Jsme to my, kteří si ji platíme? Těžko, je to někdo neznámý, který se nepřizná a navíc má radost, jak málo stačí si z lidí dělat stádo bez vlastního úsudku. Například dějiny se pomalu začínají přepisovat, viz změny v názvech táborů v koncentráky podle aktuálních potřeb, nebo úmyslné nepřipomínání mnichovské dohody, komu jsme byli tenkrát a budeme nyní ukradeni, kdo to s námi myslel a bude myslet dobře, kdo vlastně napadl naši zem dříve, než nás začali obsazovat Němci, kdo měl a stále asi má zaměřená naše letiště a především Prahu zbraněmi největšího kalibru od padesátých let, jaká je úloha náboženství ve všech minulých, ale i dnešních válkách a dalo by se jmenovat doslova v toku času stále něco. Z dnešního pohledu si sdělovací prostředky z nás dělají všemu věřící hlupáky, když nám tvrdí jak třeba v Sýrii americké bomby zabily 52 vojáků a žádného civilistu, přitom ruské a syrské bomby zavraždili 12 vojáků a 40 civilistů, z toho 20 dětí. Copak se dá opravdu věřit na existenci bomb, jejichž střepiny se dokážou vyhýbat neozbrojeným osobám? Copak opravdu zde po roce 1989 nebyl ani jediný člověk, který by dokázal udržet banku, nebo velký podnik. Dnes se začíná přicházet na to, že by přece jenom bylo dobré zde něco vymyslet a vyrábět tak, jak tomu bylo dříve. Vždyť se tu před rozprodejem vyrábělo skoro všechno v přiměřené úrovni, dnes by byly výrobky určitě srovnatelné se světem.

Anglie se svou demokracií by měla všechny kontakty se zeměmi s onou novou demokracií bez možnosti dát vlastním obyvatelům šanci na jejich názor jak se rozhodnout v důležitých věcech, brát opatrně. Vždyť jejich pohled na demokracii je z pohledu nejnovějších názorů jak Babiše, tak i sdělovacích prostředků a skoro všech našich stran zcela postaven proti vlastnímu lidu. Orwelli jde to pomalu, ale rok 1984 se blíží.

Autor: Oldřich Šrámek | neděle 25.2.2018 7:23 | karma článku: 23.83 | přečteno: 575x

Další články blogera

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma článku: 20.47 | Přečteno: 492 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 17.30 | Přečteno: 187 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 16.00 | Přečteno: 450 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 379 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.68 | Přečteno: 247 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 666 | Diskuse
Počet článků 152 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1014
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...