Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je lepší peníze sázet nebo vhazovat?

Do Sportky investované vklady sázejících se sečtou a 50% z nich je použito na vyplácení výher, zbytek jde na podporu sportu, státu a příjmy provozovatelů. U výherních automatů se hráčům vrací do dalších her přibližně 90 % 

 z vhozených korun a z desetiprocentního zbytku, si provozovatel automatů odečte provozní náklady plus povinné odvody za každý stroj a teprve tento zisk se zdaní, a to je pro stát zanedbatelně málo.

Odvody z heren do státních a městských kas jsou malé proti zisku z různých loterií, Sportky a Sazky. Zde sázející odevzdávající své zdaněné vydělané peníze dobrovolně do státních pokladen, jsou bráni jako bezúhonní dobrodinci a mohou být dokonce lákáni reklamami, přičemž na druhé straně hráči u výherních automatů jsou popisováni jako zločinci. Češi loni prosázeli rekordních 196,4 miliardy, tedy o 29 procent více než v roce 2015. Více než třetinový podíl na celkově vložených sázkách ale měly automaty a to se státu nelíbí, tato částka se lépe kontroluje a zdaňuje ve státem řízených sázkových společnostech a loteriích.

Kde jsou hráči více ožebračováni, na automatech, nebo na celostátních loteriích a sázkách? Proč hráči na automatech jsou popisováni jako netvoři okrádající své rodiny a sázkaři v Sazce, Sportce, loteriích a mnoha jiných od lidí dobrovolně dotovaných hloupostí jsou dokonce všemožně naváděni k ochuzování vlastních rodin? Chodili by lidé pokoušet své štěstí na hracích automatech, když by jim nebral jen 10 %, ale hned 50% jako u Sportky?

Člověk sází jen z toho důvodu, že věří svému jedinečnému štěstí a jsou jedinci, kteří dokonce věří svým znalostem z tohoto oboru. Kdo sází hodně, má záruku, že hodně prohraje. Kdo nesází vůbec, má největší záruku, že neprohraje nic a to je proti Sportce stoprocentní jistota výhry. Jediná rozšířená solidní hra je ruleta. Pro pochopení této skutečně minimální záruky zisku heren je dobré si uvědomit třeba situaci sázení jen na jednu ze dvou barev a mít poloviční šanci vyhrát dvojnásobek. Čísel je rovnoměrně 18 červených a 18 černých a navíc jedna zelená nula. Jediným výdělečným elementem pro hernu je právě ta nula, která dává onu minimální šanci zisku provozovateli herny v poměru 1: 37, což je přibližně 2,7% a to proti státním zaručeným padesáti procentům u Sportky je skutečně až slušně málo. Pro toho, kdo se vyzná v zákonech pravděpodobnosti je u této hry prokazatelná dokonce jistota výhry a to sázením třeba stále jen na jednu barvu a to zdvojnásobováním vkladu  tak dlouho až konečně vyhraje. Herny a především ty řízené počítači jsou na toto nebezpečí připraveny omezením počtu her v jednom sázecím cyklu. Všechny herny a pochopitelně i všechny státní sázkové organizace toto pravidlo znají a jsou proti zaručenému bankrotu zajištěny právě oním vhodně nastaveným maximem za sebou zdvojnásobovaných vkladů, popřípadě omezením počtu sázek v řadě za sebou.

Snaha státu zlikvidovat výherní automaty je pokusem přeorientovat typ lidí oddaných hazardu pokoušet své štěstí na různé státem povolené loterie a sázkové kanceláře, zde stát má zaručený vyšší výnos a lépe vše kontroluje. Pokud si někdo myslí, že je jediným vyvoleným z milionů nešťastníků, ať odevzdává dobrovolně touto formou část svých úspor zpět státu sázením v jeho loteriích a sázkových kancelářích. Zde platí, že za dobrotu na žebrotu.

Nebylo by ale lepší nechat lidem trochu svobody a neomezovat je stále v něčem? Ať se samy rozhodnou jestli je sázení rozumné a především kde je vhodnější si uvolňovat adrenalin. Hrát na hracích automatech je blbost, sázet v různých loteriích ještě větší, ale brát lidem šanci doufat ve štěstí je ta největší!

Zajímavou novinkou je nový druh sázení na státní loterii účtenek. EET část svých milionových svých údajných zisků obětuje na ceny lidem, kteří jim pomůžou přinutit prodejce a hospodské vystavovat účtenky. Vždy je ideální sázet tam, kde se slibuje vysoká výhra, počet malých výher nikoho nenaláká. Třeba u Sportky by bez vysoké slibované výhry nesázel nikdo znalý zásady, že jen polovina vložených peněz jde na výhry. U slosování účtenek jednotlivec nic neplatí, pouze musí mít počítač, nebo mobil a použít Účtenkovku. Tuto časově náročnou práci každého jednotlivce se bude snažit zpracovat společnost, která si každý měsíc za svou práci vyúčtuje další milion korun. Zajímavý je především tento nový druh hazardu, který si platí všichni lidé, nikoho vložené peníze údajně neožebračí, a přesto si někteří ukojí svou touhu alespoň jednou měsíčně pokoušet své štěstí. Stát se možná ale na druhou stranu nedočká tak velkých zisků z loterií a sázkových kanceláří, protože část hazardérů se ukojí na loterii účtenek.

Autor: Oldřich Šrámek | pondělí 2.10.2017 17:46 | karma článku: 11,43 | přečteno: 366x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik