Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nejen Babiš vše nedomýšlí do konce

 Snaha zlikvidovat někoho, kdo suverénně vede v úspěšnosti popularity politiků, je vedena oficiálně především v ČT. Redaktoři pokládají tázaným lidem otázky tak dlouho a opakovaně, až se dotazovaný podvolí jejich záměrům.

     Kdo takové nedůstojné zpovídání řídí a kdo především takové lživé nátlaky dovoluje? Je to ona „pražská kavárna“, nebo nějací skutečně mocní, o kterých nemáme ani tušení? Málokdo z těch manipulátorů si ale uvědomuje, že výsledek může být opačný. Máme smůlu, že se u nás neříkají objektivně okomentované události a proto s jistou dávkou určitosti si musíme všechny zprávy a komentáře ve svých hlavách upravit, lépe řečeno obrátit. Slyšeli jste někdy, že by naše sdělovací prostředky někdy pochválily Zemana, nebo Babiše, naopak všichni jsou proti nim. Přesto z větší míry je bylo za co pochválit. Mně se ze začátku názory Babiše líbily a doufal jsem, že po mediálně vychvalovaném Kalouskovi se konečně zablýskalo na lepší časy. Babiš ale na začátku své funkce jen tak mimo svou roli řídit ekonomiku dal najevo povinnost poslouchat EU, především přistoupit na přerozdělování migrantů a europoslanci za ANO tuto roli striktně plní dodnes. Sám předseda ANO má dnes jiný náhled na tento problém, ať z důvodu naklonit si voliče, nebo ze skutečnosti, že mu samotnému opožděně došly všechny důsledky ze začátku na první pohled nepodstatné záležitosti.

     Stejný problém nastal s EET. Většina lidí se rozzářila štěstím, když jim byla řečena myšlenka, že již není sebemenší šance okrást zákazníka při placení. Stát si přes počítače a zodpovědné úředníky posvítí na každého řemeslníka i hospodského pracujícího ve vlastním majetku, kterému již dávat nějaké spropitné je vlastně zbytečné. Následné snahy o zmírnění této revoluční akce v následujících letech u lékařů, právníků, pracovníků v rostlinné a živočišné výrobě, pekařů, taxikářů atd. již nezachrání prvotní popularitu Babiše u lidí, kterých se to týká.

     Za každou cenu vytvořit v EU ten nejpřísnější zákon zákazu kouření takřka kdekoliv mu a jeho spojencům ve vládě také neprospěl a tak se nelze divit, že velká část jeho nadšenců se odklonila. Bývalý ministr Babiš má dobré nápady, ale nedomýšlí je do konce. Taková situace může nastat právě nyní u jeho protivníků, protože snahy ho za každou cenu před volbami zlikvidovat se může nakonec obrátit proti nim. Výsledkem bude u většiny lidí v konečném důsledku volit právě jeho i přes uvedené nedostatky.

     Všichni dobře vědí, jak se u nás bohatí dokážou obklopit těmi nejlepšími právníky a co ti dokážou. Složitosti zákonů, které se dají využívat všemi směry a šance z obžalovaného udělat žalujícího, by si měli uvědomit všichni politici.  Nějakých směšných 50 milionů se dá vymáhat snad z každého politika, ale i většiny podnikatelů a věřím tomu i z měst a obcí. Záměrné převody majetků i celých výrobních podniků na příbuzné není zakázané a dělali je snad všichni podnikatelé. Následné další převody byly a jsou také běžné, tak nevím, co se z tohoto hlediska dá sledované osobě v tomto směru vyčítat. Pokud by se prohlédly všechny náklady jakéhokoliv politika, vždy by se našel nějaký nepovolený nákup, dárek, neevidovaná soukromá cesta služebním autem, výpomoci příbuzným a přátelům a nakonec by se i po několika letech šťourání v účtenkách a dodatečných „výpovědích“ dal obžalovat každý. Jestli si někdo myslí, že on je čistý, měl by počítat jak s vlastní nezáměrnou zapomnětlivostí, tak i záměrnou snahou protivníků, dokonce třeba i lživou. Na popud opozičních politiků a jim poslušných médií se právně povolený čin z nedbalosti může nakonec přeměnit šikovnými žalobci v trestuhodný čin. Kolik předsedů vlád a ministrů bylo soudně nestihatelných jen díky této definici nedbalosti v jejich náročné práci? Nevěřím, že by kdokoliv z celé republiky byl schopen provádět třeba jen ministra bez šance neudělat jedinou chybičku. Není jedince, který by znal všechny zákony a dokázal třeba jen vytušit, jak správně u nás zákony obcházet se stoprocentní jistotou. 

Autor: Oldřich Šrámek | úterý 15.8.2017 9:59 | karma článku: 24,60 | přečteno: 833x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  9:48

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Soud rozhodne v případu upálení družky. Bylo to italské manželství, říká obžalovaný

25. dubna 2024  9:45

Krajský soud v Brně dnes vyhlásí rozhodnutí v případu muže, kterého obžaloba viní z vraždy družky v...

PŘEHLEDNĚ: Langšádlová nekončí jako první. Jaké změny už zažila Fialova vláda?

25. dubna 2024  9:33

Přehledně Ve čtvrtek oznámila demisi ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09). V koaliční...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  9:29

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik