Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Quo vadis Evropo?

EU má 24 úředních jazyků včetně češtiny, která ale nemá dominantní pracovní jazyk jako Irsko s Maltou, státy, které nemají dohromady ani 5 milionů obyvatel. Čeští poslanci v Bruselu spěchejte a navrhněte honem náš jazyk dřív, než

 za rok zůstane dominantním pouze němčina.

Osud EU nemusíme posuzovat jenom z nějakých průzkumů veřejného mínění. Když se totiž tato vždy tendenčně vedená akce u lidí provádí, třeba koho by volili, je stále více v myslích dotazovaných jedinců potvrzující se domněnka, že jsou sledováni a proto skupince tazatelů řeknou pro jistotu oficiálně žádanou odpověď. Jistota je jistota, u volební urny nás snad nebudou sledovat a volit si potom skutečně budeme svobodně. Sám jsem zažil dvakrát takové pouliční zpovídání a vždy jsem měl pocit, že nás zkoumají nejen kolemjdoucí, ale někde z okna, nebo z povzdálí nás sledují tajní. Po druhé mě tázající dokonce řekl, že má odpověď je zajímavá a musím jim to podrobně vysvětlit. Od té doby se takové zpovědní skupince oklikou vyhýbám, případně bych jim odpověděl v tendenci oficiální propagace ČT.

 

Těmto zkreslovaným průzkumům lze přičíst nečekané výsledky brexitu a volby Trumpa, stejným způsobem dopadne volba prezidenta Francie. Dříve silný a dominantní stát si určitě začne uvědomovat výhody odchodu Británie. Odvěký soupeř a konkurent Británie získává svou vážnost a důležitost, zatímco v EU byla jen jedním z mnoha poslušných členů. Svou důležitost bude zřejmě chtít znovu získat i Francie a splnit jim toto přání může právě Marine Le Pen. Snad si někteří voliči vzpomenou na minulé války a s trochou škodolibosti nechají Německo se svými poslušnými koloniemi budovat novou Evropu. Všem je známa láska rusů k Francii a naopak snaha Mapoleona naklonit si na svou stranu Rusko a tak se určitě výsledek voleb přiřkne nakonec agentům Putina, podobně jako k tomu došlo v případě volby Trumpa a brexitu. Nejuznávanějšího prezident Charles de Gaulle prosazoval pouze národní státy a evropský lid s evropskou vládou spojenou nějakou nesmyslnou integrací považoval za nesmysl. Usiloval pouze a jenom o evropskou integraci založenou na spolupráci suverénních národních států. Skutečně jedině takové uspořádání má logiku a šanci na úspěch, dnešní uspořádání je zárukou krachu EU. Pokud zůstane oslabený zbytek unie, je jisté, že poměrně rychle a nezadržitelně klesne na úroveň rozvojových států. Diskuzi o evropské integraci de Gaulle vnímal jako nesmyslnou bitvu „nadnárodní mocí“ s nemožností prosadit jakýkoliv názor proti zájmu každého člena společenství. V roce 1963 a 1967 de Gaulle vetoval přístup Spojeného království k EHS a v roce 1966 dokonce Francie vystoupila z NATO.

 

Dnes angličtina a zítra možná i francouzština se stanou esperantem EU. Němčina konečně získá dříve ztracenou dominanci, kterou si v kdysi Evropě získala. Již dnes si Francie úpravami minimálních platů zaměstnanců zahraničních podniků a povinnou znalostí francouzštiny zjevně nabourává právo nabízet a poskytovat služby v jiném státě unie a časem její nároky i výjimky beztak porostou. Po odchodu Francie z EU snad konečně odpadne nesmyslné pendlování mezi Bruselem a Štrasburkem a ušetří se 5,4 miliard proježděných korun. Nejlogičtějším řešením nastane postupné sjednocení zbytku EU pod jednotným velením Německa s jediným jazykem a postupným celkovým úpadkem.

 

 Přemíra právních norem jednotlivých států musí zákonitě zabít každou společnost. Úředníci tvoří další a další úřednická místa, nařízení jsou tak složitá, že se vždy najde osvobozující předpis a zákon pro jakýkoliv zločin. Právní normy s přispěním EU se v naší republice svým počtem blíží k hranici 2 milionů. Největším problémem každého občana je žít tak, aby náhodou nezavadil někde o nějaký příkaz daný tím množstvím předpisů a ták stále víc platí život ohrožující poučka, že neznalost zákona neomlouvá. Co bylo dřív normální, dnes může být likvidační až trestné, kdo to ale stíhá všechno sledovat? Demokracie dostává zvláštní podobu, víc se hledí na práva zločinců, ti poslušní si musí především hlídat zákony. Proč mají vězni zajištěn bezstarostný život na účet poctivých lidí, proč si na své bytí nevydělávají v jakýchsi povinných pracovních táborech? Co je na tom nedemokratického?

 

Policie je v Britanii neozbrojená, příště to EU přikáže i u nás a jistě toto demokratické nařízení čeká i na vojsko. Peníze se jenom budou tisknout bez záruky adekvátního počtu výrobků, finanční elita nic nikomu nevysvětlí a dále nebude postižitelná. Každá zpráva, email a jiná moderní komunikace bude napříště libovolně kontrolována nejen nejvyšším světovým představitelům, ale všem lidem na této planetě, protože kapacita moderní techniky to snadno zvládne. Určitě se mýlí všichni ti, kteří si myslí, že stávající EU má šanci přežít - bez úpravy, kterou navrhoval de Gaulle, nebo i radikálnější, to prostě nepůjde. Podmínkou je ponechat státy svobodné a všem lidem umožnit libovolné přejíždění hranic, nesnažit se za každou cenu snadno vydělat peníze na clech, pracovníky nechat volně hledat místo zaměstnání, vše si totiž vyřeší nabídka trhu sama, vlastně tak nějak se přiblížit vyzkoušenému uspořádání jaké je v USA. Ono totiž to nesmyslné zvaní výjimečně plodných muslimů nemá jiné vysvětlení, než že vyspělé státy Evropy mají oprávněné obavy z postupného vymření své populace a chtějí se zachránit imigrací. Ať si to ale provádí samy a nenařizují to okolním státům. Dnešní mladé rodiny nemají důvod mít víc jak dvě děti a nechtějí mít proto menší životní úroveň, jakou mají bezdětné rodiny. Stát doposud výrazně nezvýhodňoval pracující ženy s více dětmi. Zaplaťpánbůh to začíná docházet naší vládě a pár kroků navrhuje. 

Autor: Oldřich Šrámek | středa 5.4.2017 10:27 | karma článku: 21,58 | přečteno: 678x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik