Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Práva zločinců a povinnosti poslušných rostou

Trump získal voliče svou přímostí v řešení čím dál tím více složitějším ekonomickém a politickém dění. EU si svůj krach urychluje navyšováním až směšných zákonů a pokud si tuto nesmyslnost neuvědomí všichni příští kandidáti na 

 

 prezidenty, nemají šanci být zvoleni.

V posledních letech se evropské zákony stávají dokonce ještě praštěnější než ty české. Lidé se diví, jak je možné upřednostňovat životní úroveň vrahů, lupičů a podvodníků a přitom celý život poctivě pracujícím lidem hrozí za někdy až absurdní maličkost bezdomovectví. Nelogické a až nesmyslné činy EU v poslední době stále víc lidí nemůže pochopit. Proč musí živit cizince, kteří se jen chtějí mít bezpracně lépe a proč jim je zaručována větší životní úroveň než mnoha lidem z velké části EU, kde školáci někdy ani nemají dost peněz na oběd v jídelně. Jak může někdo tvrdit, že nám EU něco dává zadarmo, když právě tyto finance vyspělé státy EU získávají ze spolupráce s těmi státy, kterým je současně slibováno, že až se jednou jejich životní úroveň začne srovnávat s jejich, budou dotovat ty méně úsporné, méně pracovité a méně úspěšné státy. Ekonomika se v posledních letech natolik zkomplikovala, že i tak často zvaný do ČT odborník Tomáš Sedláček, říkal až směšné absurdity. Promlouval jen k lidem ovládajícím angličtinu, ostatním by to asi stejně nevysvětlil, za jako hlavní důvod nezaměstnanosti uvedl mechanizaci a automatizaci. Již v padesátých letech jsme byli ve školních lavicích před tímto nebezpečím varováni. Jenže tenkrát i dnes nám nikdo neřekl, že za stroje se nemusí platit sociální a zdravotní a přesto, že jsou drahé, podnikateli se přesto vyplatí. I tento ekonom v ČT jako všichni ostatní experti tvrdil, že Anglie i EU bude brexitem tratit. Z matematického hlediska je toto tvrzení nesmyslem, musel by tu být někdo třetí, někdo jako překupník a ten by musel koupit, prodat a z rozdílu vydělávat. Jestliže si např. Německo uvalí clo na výrobky z Anglie 10% a obráceně to bude 20%, pak se anglické výrobky v Německu budou prodávat snadněji, než naopak, trh vše ale vyřeší sám. Anglie navíc musí ušetřit minimálně to, co do fondu EU vrážela a doposud vráží. Někdo vydělat musí.

Lidé již mají těch nesmyslných složitostí a schvalovacích zdlouhavostí dost a začínají přirozeně fandit někomu přímému a tím je Trump. Například ministryně odmítla Trampův migrační výnos a nařídila svým právníkům, aby před soudy neobhajovali Trumpovo rozhodnutí. On ji za to vyhodil. Jak jsou věci jednoduše řešitelné, na tato přímá řešení by si měli politici zvyknout, jinak se nikam nedospěje a společnost zůstane v čím dál hustší kaši pseudospravedlnosti. Kam Evropa dospěla v soudnictví? Nelidsky vraždící stvůry jsou opatrně souzeni a nakonec posláni na časově omezenou převýchovu do luxusně zařízených apartmánů s obsluhou a ostrahou zajišťující jejich bezpečnost víc, jak před tím zajišťoval stát své poddané právě před nimi. V USA se těchto bezcitných zločinců zbaví a do svého systému si nenechají mluvit nikým z „pokrokové“ Evropy, protože dobře vědí, kam až by zabředli. Přímo ukázkově lze srovnat náš a americký soudnický systém. Oni mají porotu, ta rozhodne lidsky, není závislá na různém výkladu zákonů jednotlivého soudce. Proto se stává, že ono až nesmyslně směšné rozhodnutí jednoho soudce je u nás v druhém líčení změněno opačně a tyto verdikty jsou obraceny několikrát. Nejen, že se tak soudní líčení prodlužuje, prodražuje, ale i konečný rpzsudek si každý může přebrat po svém. Bohatší a mocnější si může vybrat lepšího a šikovnějšího obhájce a chudší ztrácí šanci soudní při vyhrát, to je ta naše spravedlnost. Pachatel může dokonce odmítnout důkaz v podobě audio a video nahrávky, byla-li pořízena bez jeho vědomí či souhlasu. Lze dokonce vypěstovat odborníky formátu lupiče pěti vzácných obrazů z pařížského Muzea moderního umění Vierana Tomiče, který poměrně mladý dokázal již být 14krát trestaný. Návrh trestu má hodnotu 20 let, ale za 4 roky již bude krást znovu.

Voliči již mají po krk to zdlouhavé až nekonečné řešení přirozených a logických věcí, nechtějí čekat na to, že prezident či vítězná strana něco slíbí a na konci volebního období nic nesplní. Trump své sliby zatím míní plnit a tím si mnoho voličů získá na svou stranu. Toto ponaučení by si měly vzít i naše strany, které budou kandidovat ve volbách, zjednodušení zákonů by mělo být tím jejich hlavním cílem. Lidem je jen slibováno a následné neplnění je zdůvodňováno právě složitostí legislativy. Je vůbec někdo schopen vysvětlit nepochopitelně přehnanou starost o jinověrné cizince při současném hlídání každé třeba i nedopatřením nezdaněné koruny běžného plátce daní.

Soudce negoval Trumpovo rozhodnutí nepouštět ze 7 zemí kdekoho, přitom jiní soudci byli schopni toto rozhodnutí akceptovat. Je přirozené, že prezident pohrozil soudci svalením celé viny zrovna na něj v případě nějakého teroristického činu provedeného právě vpuštěným návštěvníkem. Copak si přitom nikdo nevzpomíná, že vstup do USA byl přísně regulován i našim lidem za vlády oblíbeného Havla? Teprve od listopadu 2008 byl umožněn bezvízový styk lidem cestujícím do USA za účelem turistiky nebo obchodu na dobu kratší než 90 dnů, ostatní musí dodnes žádat o americké vízum na velvyslanectví USA. Každý stát má právo se suverénně rozhodnout, jestli bude pouštět kohokoliv s jakoukoliv imitací pasu jako EU, nebo výběrově pouštět cizince přes různé stupně víza jako USA, nebo nám třeba jako Kanada výchovně uloží víza v reakci na romský exodus a dá tak světu najevo, který stát je ve skutečnosti světu nebezpečnější.

Čím více podrobnějších zákonů, tím větší šance si je lze vysvětlit po svém. Je normální být v područí zákonů, které zaručují vpouštění lidí, o kterých se ví, že bojují na straně islamistů? Přehnaně plněná pravidla demokracie bude jednou znamenat popravu vyspělé společnosti pyšnící se právě touto špatně chápanou cestou vývoje společnosti. Ano, zruší se kouření, pití alkoholu, pojídání sladkostí a tučného masa a jednou třeba i nebezpečné sporty budou povoleny jenom za podmínky léčení se na vlastní náklady. Proč by kouřící nesportovci měli doplácet na jejich léčbu ze svých daní přičemž oni sami jsou nuceni si přispívat na svou léčbu astronomickými daněmi za tabák. Nejdříve se zakázalo hraní desetníkového mariáše, nyní se zakazují automaty a herny, pochopitelně by se měly návazně zakázat i sázkové kanceláře na sporty všem lidem s příjmem do určité hranice příjmu. Vždyť tak nehorázné okrádání lidi padesáti procenty si jako Sazka a Sportka nikdo jiný nedovolí. Vrcholem demokracie bude nakonec zákaz všeho nezákonného a zůstane svoboda provádět jen věci zákonem povolené, přičemž nuance se budou přísně trestat. Na omezení svobodného volání se již pracuje, zatím se jen vše dokumentuje v zájmu bezpečnosti státu, příště se ale smysl každé věty bude muset zaznamenat, tato varianta je těsně před schválením a kupodivu nikdo není proti, zřejmě vyspělá civilizace snese ještě daleko víc. 

Autor: Oldřich Šrámek | úterý 7.2.2017 18:21 | karma článku: 38,24 | přečteno: 1376x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  9:48

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Soud rozhodne v případu upálení družky. Bylo to italské manželství, říká obžalovaný

25. dubna 2024  9:45

Krajský soud v Brně dnes vyhlásí rozhodnutí v případu muže, kterého obžaloba viní z vraždy družky v...

PŘEHLEDNĚ: Langšádlová nekončí jako první. Jaké změny už zažila Fialova vláda?

25. dubna 2024  9:33

Přehledně Ve čtvrtek oznámila demisi ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09). V koaliční...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  9:29

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik