V zájmu bezpečnosti si necháme prošacovat i své myšlenky

26. 01. 2017 17:41:55
Před stadionem se necháme prošacovat, odevzdáme svačinku i pití, na letišti si necháme zrentgenovat zavazadlo a nyní nám budou dokonce registrovat vše, co kdy a kde jsme sdělili mobilem či internetem, k tomu nám dopomáhej IT.

Před rozhodnutím za každou cenu zvýšit životní úroveň afrických a blízkovýchodních obyvatel tyto bezpečnostní činnosti nepřicházely v úvahu. Evropany by taková nařízení urážela, ale v dnešní době lidé tyto kontroly berou jako logickou nutnost a povinnost a tak mám stále větší nutkání uvěřit tomu, že k docílení stavu 1984 bylo snad to zvaní jiné kultury záměrné. Vše se lehce a jednoduše svede na jejich bestiální teroristickou mentalitu a sexuální svobodu jim přirozeně vlastní a výsledek je docílen, přitom šikovně zamaskován. Jak bude vše za 70 let přirozeně snadné a lidmi dokonce žádané v roce 1949 Orwell nemohl vědět. Nemohl ani tušit účinnost dnešní moderní počítačové techniky, natož pak v oboru té sdělovací části. Jednou se dokonce v konečném řešení dočkáme nařízení povinného nošení mobilních telefonů. Rodiče budou mít přehled o každém kroku svých dětí, manželé poznají sebemenší náznak nevěry, rebel s vlastním světovým názorem bude mít svou vlastní databanku přístupnou nejen sobě, aby si osvěžil svou paměť, ale i rozvědkám nepřátelským i přátelským, tak jak to již začali provádět prokazatelně třeba Američané Merkelové, nebo údajně jistě všichni prováděli všem na světě včera, dnes a ještě dokonaleji zítra provádět budou. Zatím se kontrolují jenom důležité osoby, ale s vývojem techniky dojde i na každého z nás. Z detektivek lze sledovat, co již dnes se dá všechno zjistit o podezřelé osobě, kolikrát, jak dlouho a přesně kdy a kam volal, zatím ale chybí jediné, záznam všeho slovo od slova. No a to se konečně dostává na pořad dne. Sobotkovo líbivé vyjádření mírné nejistoty ze ztráty lidské svobody je v koutku jeho duše již předem překryto jistotou povinného přikývnutí. Navrhuji do schvalování rovnou včlenit i nařízení, že se tyto záznamy dají použít při rozvodovém řízení, soudech vražd, krádeží, podvodů a pomluv politiků. Zároveň by se zjednodušila soudní jednání podobná dokazování viny u Ratha, Nečasové atd., záznamy by nebyly amatérské, tudíž pro dnešní soud prokazatelně podvržené, ale oficiálně profesionální od k tomu zřízeného státního útvaru s kulatým razítkem.

Dříve se snadno daly kontrolovat pohledy a korespondenční lístky, na vojně se jistým osobám dokonce rozlepovaly i dopisy. Jednomu kamarádovi se povedlo po škole utéct přes Jugoslávii do NSR a z legrace z Mnichova poslal pohled svému příteli přímo na vojnu s přáním všeho nejlepšího a dovětkem, že vše souhlasí, akorát datum narozenin velitele ne. Tenkrát taková legrace znamenala záznam, konec kariéry, rozlepování dopisů a šance devizáku nadosmrti nulová. Dalo by se říci, že ale právě dopisy budou od nynějška tou největší šancí něco nejtajněji sdělit. Určitě se ale najde způsob, jak i tuto poslední možnost, tajně někomu předat třeba i jen milostnou informaci, se zruší. Beztak se dnes dopisy neposílají, nahrazují je SMS, přímými hovory, e-maily atd., vše je jednodušší, rychlejší i levnější a proto se musí rychle udělat úprava zákona.

Vývoj nelze zastavit, nejdříve se projeví snaha vytvořit specializované centrum, které bude chránit Česko před kyberútoky. Poskytovatelé datových sítí budou muset umožnit rozvědce nainstalovat do systémů sledovací zařízení. Vojenské zpravodajství bude dělat detailní profily jednotlivců na základě toho, jaké stránky si kdo dovolí navštěvovat, co na nich hledá a kdy kolik času na nich stráví. Všechno dění se prozatím honosně skrývá za ochranou bezpečnosti českého internetu. Tato rozvědka bude moci odposlouchávat a pozměňovat provoz na síti, získávat data z cizích počítačů, pozměnit, vymazat i znehodnotit data jakéhokoliv počítače, případně jej i s celou sítí vyřadit z provozu. Každá internetová komunikace včetně SMS bude spolu se všemi počítači k dispozici vojenskému zpravodajství a k tomu se přidá pravomoc schraňovat osobní data lidí. Jak s nimi bude nakládat, se v novele zákona o Vojenském zpravodajství pro jistotu nemluví, vždy se vyplatí schválit zákon universálně platný na vše, nemusí se následně dopracovávat a zbytečně ztrácet čas nekonečnými úpravami. Vývoj nelze zastavit, rok 1984 se nezadržitelně blíží ať má masku jakoukoliv.

Autor: Oldřich Šrámek | čtvrtek 26.1.2017 17:41 | karma článku: 28.89 | přečteno: 975x

Další články blogera

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma článku: 20.47 | Přečteno: 492 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 7.57 | Přečteno: 122 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 12.51 | Přečteno: 318 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.61 | Přečteno: 233 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.68 | Přečteno: 650 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 152 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1014
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...