Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Demokracii se meze nekladou

Kam až zajde představa, jak má vypadat demokracie? Menšina podniká a většina ji závidí, menšina kouří a většina ji nesnáší, vše má své příznivce a odpůrce. Je demokratické, aby většina měla vždy mít právo nařizovat menšině i kdyby

to mělo být nedemokratické? To je otázka. 

Počítače vše zvládnou, jejich provoz údajně nic nestojí, vše se dá snadno kontrolovat, ale má to jeden háček – komu to bude vlastně nejvíc vyhovovat? Samozřejmě státu. Policie bude v podstatě zbytečná, vše zvládnou experti u počítačů, zjistí, kdo kde v kterou minutu byl, co tam nakoupil, vypil, s kým se bavil, v kolik vypnul televizi, s kým si co psal a povídal, v jaký čas vyjel městskou dopravou nebo vlastním autem, co nakoupil, zda vůbec by na tak velký nákup měl mít legálně peníze, když si vybral předevčírem jen jednu tisícovku, a jeho žena nemůže mít víc jak pětistovku. Na takové sledování přitom rádi přistoupíme, již nyní souhlasíme s implantací čidel hlídajících naše zdraví a určitě ti zodpovědnější svolí dát polohové čidlo svým dětem, které se tak nikdy neztratí. Kde tyto kontroly skončí, když se vždy najde na schválení takovéto logického nařízení těsná většina a my si myslíme, jak jsme pokrokoví, když platíme kartou a dáváme někomu přehled co a jak, dokonce si ochotně za tuto kontrolu připlatíme.

 Slýchával jsem, jak je Babiš skvělý a že ho budou volit, ale nyní zákaz kouření v soukromých hospodách a EET s odměnou za bonzování odvrátilo i ty největší příznivce. Vlastně celá koalice se předvedla a ukázala, že malý podnikatel je pro ně jen nepoctivý darmožrout, na kterého stát jen utrácí těžce vybrané peníze. Úcta k jednotlivci šla mimo, podnikatele je potřebné hlídat a solidárně sledovat každý jeho krok, vždyť to si přeje většina. Příště se nasadí kontroly s odměněnou za udání na velké podnikatele a opět se najde většina, co si to bude přát – to je přece demokracie.

Výmluva je vždy skvělá, to my ne, to je nařízeno a již dlouho zavedeno v EU, na nás to nesvalujte, máme to nařízené. Nehlasoval jsem pro vstup do EU, protože jsem věděl, že právě tímto byrokratickým směrem vše půjde. Netušil jsem ale, že podstatnější vliv na rozpad tohoto nesmyslu je v nepochopitelné záchraně nadmíru se rozmnožujícího muslimského světa a na druhé straně nezadržitelném vymírání evropských států. EU by měla šanci přežít, pokud by byla namířena proti byrokracii, jenže ono je tomu naopak. Nařízení se množí, kontrolovat se bude vše a z pokut se snadno uhradí platy zvýšeného počtu evropské administrativy a kontrolních orgánů. Druhou podstatou zániku EU je snaha dát svobodu všem si užít svůj vlastní život plnou měrou a nevnucovat mu sebemenší starosti o výchovu dětí. Zatím se státy nesnaží výrazněji zlepšit finanční podmínky mladým rodinám s dětmi, raději budou vrážet daleko větší sumy do bez zábran plodících imigrantů.

Zákaz kouření v soukromých podnicích je další ranou podnikatelské svobodě. Již nyní bylo mnoho provozoven bez povoleného kouření, většinou se jednalo o stravovací, večer většinou zeli prázdnotou, proto se včas zavíralo. Pivnice s televizí pro sledování sportovních přenosů byly plné fanoušků, kde většina hostů kouřila, nyní budou poloprázdné a odsouzené k zániku. Většina lidí bude skutečně nadšena, dokonce i odsuzované herny zaniknou, vše v podstatě spěje k absolutní demokracii. Vždyť většina to schvaluje, dokonce náš vzor USA již dokázal zakázat alkohol a u nás stále nic. Přitom dnes v USA, Japonsku a Švýcarsku jsou v oddělených částech restaurací kuřáci tolerováni, Japonci jsou přitom kupodivu největšími kuřáky na světě, přesto se dožívají nejdelší délky života. Kouření je totiž sice nezdravé, ale snižuje riziko nakažení respiračními chorobami. Podstatnější je spojení zvyšující délky života s nemocemi jakými jsou Alzheimerova demence a Parkinsonova nemoc. Léčení těchto nemocí je mizivé a velice nákladné, přitom tyto nevyléčitelné nemoci jde právě kouřením oddálit.

 Co je na tom alkoholu zdravého – nic. Co je zdravého na vepřovém, uzeninách, nekazící se kontaminované zelenině a ovoci, sladkostech, ježdění aut – nic. Budeme přikyvovat novým zákazům, vše pochopíme, až nám to naši politici zakážou jíst a sousedy odmění, až tyto naše zlozvyky nahlásí do evidence trestných činů a my budeme třeba nuceni se za trest léčit na vlastní náklady. Chce to jen čas, vše přijde a nebude to trvat ani sto let. Čína, Rusko, Afrika se bude divit, kam jsme to dospěli a my ještě víc, až tam budeme prosit o azyl. Stále jsem nechápal, proč nám v televizi předvádějí tak odporné bestiální, vražedné a děsivé filmy, důvod je vlastně jediný, při pohledu na ně je dnešní náš všední život vlastně krásná nekonfliktní procházka šťastným bytím.

Zavedení EET a zákaz kouření by měl posoudit soud. Lze zákony, které jdou proti podstatě podnikání vůbec uzákonit? Co má vyšší hodnotu, zákony na svobodu podnikání, nebo dotačně vymyšlené nesmysly o kterých podnikatel neměl dříve ani tušení, věnoval do svého životního rozhodnutí podnikat čas, školení, přestavbu budovy s mnoha dluhy a stát mu vezme šanci je splatit, protože tam elita zakáže kouřit a lidi mu tam přestanou chodit? Stále se mluví jen o tom, že postiženy budou malé hospody na vesnicích, jenže ono se to týká všech hospod v celé republice, nikam si lidé nebudou moci zajít popovídat a sledovat sportovní přenosy. Jediné co může potěšit je ta skutečnost, že tyto zákonodárce již postižení nebudou volit. Určitě se najde většina, která je nyní s těmito zákony spokojená a myslí si, co to tu plácám za nesmysly, stejně tak ale určitě bude příště postižena část z této většiny. Již nyní se začíná v některých hlavách uvažovat o zákazu ježdění auty na spalovací motory po městech. Argumenty jsou pochopitelné a výjimky se odsouhlasí.

Autor: Oldřich Šrámek | úterý 13.12.2016 10:43 | karma článku: 24,01 | přečteno: 606x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

KOMENTÁŘ: Český důchodce, pro vládu nepřítel číslo jedna

25. dubna 2024  7:47

Vláda dokola opakuje, že nebude na důchody pro příští generace a zbankrotujeme. Nic takového...

Arizonští poslanci zrušili 160 let starý zákon, který zakazoval potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik