Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kam až ta média zajdou?

Lži a manipulace s námi prováděné v médiích dostávají neskutečné rozměry. Člověk by si myslel, že hranici zesměšňování toho pro ně povinně poslušného lidu, dál snad ani nelze zvyšovat. 

 

Média mají navíc proti dřívějšku dokonalejší nástroje, jenže ty má i běžný občan v podobě snadného záznamu, každý si dokáže snadno ověřit nedávné lži a podvody, někteří lidé dnes mohou dokonce skoro svobodně cestovat, vše zaznamenávat, překládat a srovnávat výklady různých pohledů na jeden konkrétní skutek. V EU, Spojených státech i v Česku jsou pohledy na důležité světové děje jakoby nějakým vyšším příkazem vysvětlovány jednostranně, lidem je zakázáno si pamatovat, co bylo před sto i deseti lety, zkreslují se dokonce i skutečnosti staré pouhý rok a bezostyšně se překrývají jinými výklady. Pohled na imigraci, prezidentské volby, případný vstup, či výstup z EU jakoby nějaká mocná neomylná síla předem naprogramovala a posluchačům je předkládána povinně vnímatelná verze události, která se někdy očividně vymyká pravdě. Člověku je předem naprogramováno, co je správné morálně, politicky, co je pravá demokracie a jiné vnímání je takřka trestuhodné. Nic nového v historii, bylo tomu za okupace německé, komunistické a určitě se v budoucnosti tato metoda manipulace nezmění, jen ta média mají stále dokonalejší metody. Vždyť i napadení a vraždění druhých národů je dnes nazýváno demokratickým mírovým činem s vysokou morální spravedlností, pokud to dělají vojska NATO a následná obrana třeba Srbska, Iráku, Libye a dnes Sýrie je nespravedlivá a nehumánní hodna stíhání u Mezinárodního soudního dvora. Případné se tyto činy později pohodlně a bezostyšně vykládají buď jako bohulibé, nebo potřebné k vývoji lidstva a demokracie.

K různým politickým rozborům se do naší televize zvou jen experti s předem zaručeným výkladem, neodpovídají-li podle přání redaktora, nenechají se domluvit, nebo jsou tázáni tak dlouho, až se jim dotazovaný podvolí. Například v televizi zpovídaní analytici, představitelé různých nadací a nevládních organizací snad ani nikdo nemůže brát vážně. Každý se musíme nějak živit, ale dělat ze sebe takové hlupáky je jen pro ty nejotrlejší diváky. Zatím jsou každé záměrné omyly v informacích diváků přehlíženy a netrestány, viníci se hledají v hlavách špatně chápajících a zapomínajících posluchačů, ale po každém takovém záměrném neúspěchu by stát měl vedení ČT potrestat a jejich redaktory před diváky upozornit na záměrnou neobjektivitu. Napodruhé by je stát měl finančně postihnout, v těžších případech potrestat vyhazovem, protože napotřetí by bylo potřebné již trestní stíhání za záměrné manipulace. Vždyť naše justice má na tyto přečiny tresty, které dokonce často používá. Jedná se přece v médiích o zcela prokazatelně vedené střety zájmů, novinářské fauly a záměrné desinformace. Vedoucí představitelé ČT by se měli zodpovídat za svou neobjektivitu svým divákům třeba tím, že by diváci měli dostat možnost udělovat své povinné odvody na provoz našich televizních stanic dle vlastního uvážení a ne jen vše strkat do ČT. Bohužel ale každý víme, že by to šlo těžko a jen by přibylo beztak přebujelé administrativy a korupce. Vše špatné je ale na druhé straně dobré, právě pro tuto záměrnou prolhanost ČT každý divák s určitostí a bez zbytečného prověřování se může spolehnout na to, že vše v mediích upřednostňované je potřebné prověřit a pro jistotu dané zprávě nevěřit. A právě zde jsou ony neočekávané výsledky různých voleb prezidentů, Brexitů, případných Czexitů a jiných důležitých voleb ve světě. Média, ač nerada a nevědomky, jsou dnes nástrojem dějin v jiné úloze než dříve a věřím tomu, že v případě Brexitu a volbě Trumpa, o této skutečnosti již opravdoví odborníci věděli a využili ji. U nás tento opačný vliv médií chápe zatím snad jen prezident Zeman, prozíravý je na to dost.

Česká televize si vždy pozve jen toho politika, o kterém se ví, že ji bude pouze přikyvovat, těm ostatním nedá šanci říci svůj názor již jen proto, že ho nepozve.  Například při zpovědi našich poslanců z Evropského parlamentu Niedermayera, Teličky, Jourové a jim podobných se divák nestačí divit, jestli to vůbec tito naši zástupci myslí vážně a jestliže ano, je třeba z EU vystoupit co nejdříve, jinak špatně skončíme. Je nám s absolutní jistotou vnucována povinnost srovnat životní úroveň všech lidí na této planetě s uzákoněnou souběžně povinnou zárukou svobodného vyznání, životní úrovně, pracovního nasazení a politického názoru, již jen proto, že jsou na tyto základy demokracie schváleny zákony. Vždy mám dojem, že tito poslanci nejsou schopni vůbec pochopit, že se tu najde jediný člověk, který o tak jednoduché a pro ně jisté podobě demokracie vůbec pochybuje. Proč sem nevozíme ale přednostně třeba skutečně utlačované Severokorejce a z jihoamerických pralesů nenutíme původní obyvatele dostat svůj život na naši úroveň?

Závěrem je dobré si uvědomit, jak jsou důležité volby. Na poslední chvíli si například Babiš uvědomil, že tou EET si proti sobě postavil asi jednu třetinu voličů, tedy malých podnikatelů. Tento zbytečný další byrokratický nesmysl ve skutečnosti pouze zvýší počet úředníků, výsledkem bude nárůst výdajů na jejich platy a ve státní pokladně výsledný pokles a všechno to zvýšení cen nakonec zaplatíme my, spotřebitelé a nárůst počtu úředníků bude muset kontrolovat další aparát, protože i úředníci by mohli podvádět. Drobní podnikatelé a řemeslníci svou činnost dělají právě proto, že se nechtějí potýkat se zbytečnou administrativou, někdy dokonce známým pomůžou formou melouchu. Ale i tomu jednou bude konec, protože většina obyvatelstva bude souhlasit i s jejich vyšší kontrolou. Proč by někdo dělal řemeslo, když k tomu bude z důvodu stále větší snahy státu na všem vydělat potřebovat odborného poradce, aby mu pomohl s administrativou a sledováním dalších změn zákonů. Oblíbený Babiš určitě ztratí mnoho voličů, pro některé z nich má zavedení EET sice vhodný efekt, ale pro postiženou menší část nastala další zbytečně administrativní komplikace v podnikání.  Podobný efekt lze čekat při schvalování zákazu kouření v hospodách. Jedna třetina voličů bude bedlivě sledovat, který poslanec z které strany jak hlasoval při schvalování zákona o zákazu, dvě třetiny budou sice nadšené, ale v součtu se projeví rostoucí ztráta té skutečné demokracie, ať si nám média snaží sebevíc nakukat, jak jsme stále víc a víc svobodní. Nespokojená jedna třetina nebude volit jedny, druhá třetina druhé, tyto zákony ale schvalují nynější strany mající většinu v parlamentě, tedy vládnoucí a ztráty voličů budou mít právě ony větší.

Autor: Oldřich Šrámek | středa 30.11.2016 17:46 | karma článku: 32,09 | přečteno: 1155x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  11:20

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32,  aktualizováno  11:19

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Automotodrom chtěl 27 milionů za neodjetý ročník MotoGP, soud žalobu zamítl

25. dubna 2024  10:07,  aktualizováno  11:19

Brněnský Automotodrom si chtěl pomocí žaloby vymoci 27 milionů korun, které požadoval od města a...

Družku bil, přeřezal jí šlachy. Soud muži za dlouhodobé týrání potvrdil devět let

25. dubna 2024  8:49,  aktualizováno  11:18

Olomoucký vrchní soud zamítl odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik