Představení kandidátů na prezidenta

30. 10. 2016 18:11:15
Zaváhal snad jen Švejnar a Pospíšil, jinak elita národa předvedla nastávajícím voličům své názory na to, jak by oni hrdě odmítali názory velmocí i za cenu ekonomických sankcí, pokud budou prezidenty.

Kandidáti na prezidentské křeslo by si měli uvědomit, že voliči si nezvolí toho, koho nám prosazují média. Výsledek bude právě opačný, protože všichni ze zkušenosti vědí jak je televize prolhaná a že naivní titěrnosti zveličuje a podstatné věci zatajuje. Kde jsou ty časy, kdy si elita rozhodla, kdo jim na postu prezidenta bude nejvíc vyhovovat a vy tam někde v nedohlednu si trhněte nohou. Na přeplněném Staroměstském náměstí bylo určitě i mnoho těch, kteří ještě svou kandidaturu neoznámili. Po obrovské mediální kampani o ní v koutku duše může snít i iniciátor této historicky jedinečné události, do této doby skoro nenápadný, ministr Herman. Proslavil se pouze účastí na sudetoněmeckých sjezdech a na tom posledním byl dokonce pověřen vládou vystoupit, protože s česko- německou otázkou ho prý pojí rodinná zkušenost. Na 67. sudetoněmeckém sjezdu jako první mohl připomenout nacistické zločiny a připojil i násilnosti Čechů při poválečném odsunu německy mluvícího obyvatelstva. V Norimberku sudetské Němce oslovil „milí krajané“ a vysloužil si aplaus. Posselt byl nadšený: „To, co jsme zažili, byl historický moment, je to silný signál dobrého pokroku v procesu usmíření“, němečtí krajané to berou jako jasné odmítnutí nejenom vyhnání, ale i principu kolektivní viny. Herman připravil půdu pro návrat Němců, nebo alespoň znovuotevření otázky finančního vyrovnání. Herman na otázku, zda opravdu považuje vysídlení Němců za špatný krok, odpověděl, že ano, protože uplatňování kolektivní viny na základě etnického původu je špatné, nevypovídá o kvalitách jednotlivce. Podle tohoto názoru by nešlo odsoudit ani ministra propagandy Goebbelse, protože nezabil vlastnoručně ani jednoho žida, poválečný soud by jej musel propustit jako bezúhonného.

Herman se zúčastnil sudetoněmeckého sjezdu poněkolikáté, ale tento rok poprvé jako člen vlády. S česko-německou otázkou ho prý pojí rodinná zkušenost. Otec zavražděné Hanky a přeživšího Jirky byl bratrem Hermanovy maminky, byli tedy židy, které katoličtí Němci chtěli všechny vyvraždit. V každém případě má náš ministr kultury alespoň částečně židovský původ a on se nakonec stane katolickým knězem a pojí ho náklonnost k těm, co mu zavraždili tetu.

Co se týče samotného rozruchu kolem oficiálního přijmutí Dalajlámy, je vždy nejpravdivější první zpráva, která jasně řekla, že Hemanovi president řekl, pokud se s ním oficiálně setká, vyškrtne ze seznamu vyznamenaných jeho strýce. Všem lidem a především politikům je známo, že Čína je na takové věci choulostivá a nějaká maličká zemička je ekonomiky nerozhází. Navíc by si každý měl přečíst dějiny Tibetu a zjistil by, že obrázek zajímavé mírumilovné civilizace se mu vytratí a nebýt Číny a Anglie byl by tam jeden z nejhorších otrokářských států. Je nutno ale dodat, že Dalajláma je velice vzdělaný a rozumný člověk neobvyklých morálních kvalit.

Bylo smutné sledovat mediální kampaň namířenou na presidenta a jaksi zapomenout na ty vyznamenané, jako by ani nebyli a o nic se nezasloužili. O to víc mrzí, že neoceněný Jiří Brady si takové ocenění zaslouží také. Tak nějak se v médiích ale nekomentovala asi dvakrát od něj řečena připomínka toho, že když je odváděli, lidé se ze strachu od nich odvraceli. Starší lidé vyprávěli, jak je takový pohled na transporty děsil, někteří se jim dokonce snažili něco dát, ale víc nešlo pro ně udělat, i jim šlo o život, navíc nikdo netušil, jak špatně většinou skončí.

Autor: Oldřich Šrámek | neděle 30.10.2016 18:11 | karma článku: 31.25 | přečteno: 1211x

Další články blogera

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma článku: 20.47 | Přečteno: 492 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 10.52 | Přečteno: 126 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.15 | Přečteno: 540 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.25 | Přečteno: 520 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 470 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 152 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1014
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...